Popularne posty

czwartek, 5 maja 2011

Czas na deser! Pieczone ananasy.

W magazynie Runner's World znalazłem fajny przepis na dość oryginalny i prosty deser. Mi bardzo smakował:) Pieczone ananasy z bitą śmietaną.

...może trochę przesadziłem  z ilością bitej śmietany:)
  1. Kroimy ananasa w plastry, odcinamy skórę i wykrawamy środek oczywiście:)
  2. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni.
  3. Rozkładamy plastry na blachę (najlepiej na papierze do pieczenia), posypujemy brązowym cukrem.
  4. Wkładamy owoce do piekarnika na 18-20 min.
  5. Dekorujemy bitą śmietaną (po wyjęciu:) i deser gotowy!
Słodkiego smacznego!

ps. z dobrze poinformowanego źródła wiem, że deser można przygotować z lodami i ananasem grillowanym:) w końcu sezon grillowania się rozpoczął.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz